Young Creatives van start

Een bottom-up beweging geleid door en gedreven door jong creatief talent.

Joyce Vetter  is een kei in het bouwen van communities, met name voor jong talent. Wij vroegen haar naar alle ins en outs over haar nieuwste project: Young Creatives. Eén ding is zeker: aan ambitie en passie geen gebrek!

 

Vertel, wat is Young Creatives precies?

“Een community voor en door jonge creatieven in West-Brabant. Het is een melting pot van verschillende creatievelingen en creatieve disciplines waarin we mensen de mogelijkheid geven om met elkaar in contact te komen en inspiratie en werk met elkaar te delen. Maar óók om te kijken waar het in de regio te doen is op creatief gebied. Welke creatieve bureaus en organisaties zijn er? Wat wordt er zoal georganiseerd? En waar liggen de kansen voor creatieve projecten? We werken samen binnen projecten en organiseren regelmatig meet-ups.”

 

Wat was jouw beweegreden om Young Creatives op te richten?

“Ik merkte dat de jonge creatieven, waar we er in deze regio écht veel van hebben, zich nog vooral underground en los van elkaar bewegen. Terwijl er juist behoefte is aan verbinding. Ik wil ervoor zorgen dat deze mensen elkaar beter kunnen vinden, door de community zo te organiseren dat er een structuur staat, waarin leden hun initiatief of ideeën tot stand kunnen brengen. Het aantrekken van jong creatief talent is zó belangrijk. Niet alleen om te innoveren, maar óók omdat we aan het vergrijzen zijn. In onze community geven we jong creatief talent het platform om van elkaar te leren, zichzelf goed te profileren én hun weg naar de arbeidsmarkt sneller te vinden. Zij zijn de toekomst!”

 

Wat heeft deze community te bieden voor jong creatief talent?

“Het allerbelangrijkste is dat we jong creatief talent met elkaar in contact laten komen. Wanneer je verbonden wordt in een sociale setting waarin alles heel natuurlijk gaat, komen de leukste en meest waardevolle dingen tot stand. Het tilt de creativiteit naar een hoger niveau en verlaagt persoonlijke of zakelijke obstakels. Daarnaast levert het mooie samenwerkingen op die niet direct voor de hand liggen. Zo organiseren we regelmatig learnshops waarbij creatieven zich in groepsverband nieuwe creatieve skills eigen maken. Bijvoorbeeld op het gebied van grafisch design en video editing. Maar je kunt óók bij Young Creatives terecht als je gelooft in deze community en graag met ons meebouwt. We doen dit écht samen.”

 

“Mijn grote inspiratiebron? Mijn vader. Hij zei altijd: het maakt niet uit wat je doet, zolang je er maar in gelooft en er écht gepassioneerd over bent. Dan opent er altijd wel een deur.

 

Is dit echt wat voor jou? Sluit je dan aan! Neem gerust een kijkje op onze website www.youngcreatives.org en volg ons op Instagram via @youngcreatives.nl