Festival vol Innovatie en Creativiteit – Eerste editie!

Over het FIC Festival, een festival vol innovatie en creativiteit, maar tegelijkertijd ook een inspirerende ontmoetingsplek voor mensen uit de creatieve sector en het bedrijfsleven.

 

Geert van de Wouw riep vanuit de Creative Business Foundation het Festival Innovatie Creativiteit (FIC) in het leven. De Creative Business foundation biedt een podium aan creatieve initiatieven. Maar daar hoort ook een fysiek podium bij, middels het FIC festival waar van alles te beleven valt rondom creativiteit en innovatie.

 

In een notendop, wat is het FIC Festival?

Het FIC Festival is ontstaan door een samenspel tussen Creative Business Foundation, City of Imagineers, REWIN West-Brabant, Kadans,  en de Parels van West-Brabant. Het doel is dat de bezoeker ervaart wat creativiteit en innovatie – die hand in hand gaan – kunnen doen. Het is een fysieke ontmoetingsplek waar veel mensen samenkomen rondom dezelfde thema’s en interesses. Voor bedrijven hét moment om kennis te maken met creativiteit op een zakelijke manier. En voor creatieve jonge talenten dé kans om in contact te komen met bedrijven en kansen op te doen voor de toekomst. Maar ook de overheid is hierbij betrokken. Zodra zij zien wat het allemaal oplevert, zullen ze er ook meer in investeren. En wellicht ook in hun eigen organisatie toepassen! Het doel is dat mensen uit hun comfortzone stappen en in gesprek gaan met mensen die een andere visie hebben.

 

“Het is geen one-man show, maar de us-show waar we de bezoeker centraal stellen.”

 

Wat vind je hier?

“Verschillende sprekers die vertellen over onderwerpen die ontzettend relevant zijn. We hebben bijvoorbeeld een spreker die vertelt over betekeniseconomie. Maar ook de West-brabant summit: waar innovaties en creativiteit van heel west-brabant te zien zijn. Daarnaast organiseren we random momentjes. Hierbij worden twee willekeurige mensen aan hun jas getrokken om met de ander in gesprek te gaan over hun dromen en hoe ze deze samen kunnen waar maken. Alles is mogelijk! We hebben ook een chemistry meeting waarin we specifiek de Groei MKB parels van de regio koppelen aan creatieven. Dat zijn twee werelden die elkaar vaker mogen ontmoeten.”

 

Doelen toekomst?

“Laten groeien! Dit mag in de toekomst van mij wel een 5-daags event worden op nationaal of zelfs internationaal niveau. Dat mensen hierheen komen, omdat ze weten dat het hier allemaal gebeurt. Dat zijn wel echt dromen en volgend jaar hopen we het natuurlijk groter aan te pakken met een 2-daags event, meer bedrijven en nog meer bezoekers.”

 

Kom het zelf ervaren! Durf de sprong te wagen en laat je verrassen. De toegang is gratis. Bemachtig hier je kaartje (op = op!).