En mag ik jou ook wat vragen?

Bas Groot is docent aan Breda University of Applied Sciences en stond op het FIC Festival voor het Data science voor Logistieke Innovatie (DALI) project. Hierin wordt samen met logistieke bedrijven gewerkt aan het ontwikkelen van data science toepassingen om daarmee de logistieke sector te verslimmen. Hoe hij het festival heeft ervaren? Daar vertelt hij meer over.

 

Wat gaf de doorslag om op het FIC Festival te gaan staan?

“Het doel was om hetgeen dat we ontwikkeld hebben breder te verspreiden. En dus niet alleen bij de logistieke bedrijven. Op het festival vind je een mengelmoes van mensen, dus je hebt hier een veel breder publiek. Dit was voor ons een kans om mensen uit andere sectoren kennis te laten maken met ons initiatief. En om wellicht nieuwe ideeën op te doen om te kijken waar dit nog meer toegepast kan worden. Maar ook om te zien wat andere creatieve en innovatieve bedrijven doen.”

 

Wat zijn de eerste reacties?

“Positief! Ook van andere onderwijsinstellingen. Maar ook bedrijven die vragen hoe dit project voor andere toepassingen kan worden gebruikt. Dit wordt voor containertoepassingen gedaan, maar zou het ook werken voor het tellen van voorraden bij een vloerenfabrikant? Zo ontstaan er weer nieuwe ideeën. En het brengt je natuurlijk in contact met andere mensen.”

 

Hoe ervaar je het festival zelf?

“Heel toegankelijk. Het is heerlijk weer en de setting maakt het heel toegankelijk en laagdrempelig. Bovendien zit de sfeer er lekker in, dus ik ben positief verrast. Je weet natuurlijk nooit hoe zo’n eerste editie uitpakt. Maar ik zou het anderen zeker aanraden om hierheen te komen. Het festival is de ideale setting om met andere bedrijven in contact te komen. Het is geen standaard beurs, dus dat maakt het juist speelser en leuker. Er zijn allerlei bedrijven op het terrein te vinden en daardoor zie je ook een divers gezelschap aan bezoekers voorbijkomen.”

 

Ben je er volgend jaar weer bij?

“Tuurlijk! Maar dan mag het wat mij betreft nóg groter. Dat er nog meer partijen bij aangesloten worden. Dat is wel een mooi streven, toch?”